Tips & Tricks #10 Automatiseren met Zoho Desk Deel 2

Tips & Tricks #10 Automatiseren met Zoho Desk Deel 2In deel 1 van het automatiseren met Zoho Desk las je een use case over een probleem in een appartementencomplex en hoe dit door gebruik te maken van Zoho Forms en Zoho Desk kan worden opgelost. In deel 2 lees je meer over het integreren van Zoho Forms met Zoho Desk.

Zoho Forms integreren met Zoho Desk

Wanneer je meerdere klantvragen en support verzoeken van huurders ontvangt, kan het handmatig aanmaken van support tickets in de helpdesk vervelend worden en veel tijd kosten, die anders gebruikt kan worden om je huurders te helpen. Als Zoho Desk wordt gebruikt om support tickets te beheren, kun je de Zoho Forms - Zoho Desk integratie gebruiken om de ingevoerde formulieren automatisch als support tickets naar je Desk portal te pushen. Je kunt een beschrijving toevoegen en door de huurders geüploade bestanden en afbeeldingen toevoegen aan de tickets die via deze integratie zijn aangemaakt.
Klachtenmanagement

Zoho Desk, een Omnichannel Customer Service Software, is de eerste contextbewuste helpdesk software die bedrijven helpt zich te focussen op de klant. Met Zoho Desk kun je eenvoudig helpdesk tickets toewijzen, volgen en meldingen instellen. Je kunt Zoho Desk aanpassen aan je behoeften en zorgen voor tevredenheid bij de support van je huurders.
Elk ticket dat wordt ingediend door huurders die het klachtenformulier invullen, wordt toegewezen aan één van de agenten in Zoho Desk, waar het probleem wordt aangepakt en de nodige acties voor het probleem worden ondernomen.


Toewijzingsregel

Ga tot in de fijnste details van ticketbeheer door, via het instellen van toewijzingsregels. Op deze manier hoef je niet elke keer dat er tickets binnenkomen handmatig tickets/klachten toe te wijzen aan agents. Het geeft je meer controle, en je team meer autonomie. Met behulp van toewijzingsregels wijs je automatisch de Tickets/Klachten toe die via Zoho Desk binnenkomen.


Directe toewijzing

De regel op basis van bepaalde gespecificeerde voorwaarden kan Tickets / Klachten naar de juiste afdeling leiden en er verder eigendomsrechten aan toekennen. Hoewel dit zinvol is voor nieuwe Tickets / Klachten, kun je ook een toewijzingsregel activeren wanneer Tickets / Klachten worden bijgewerkt in je helpdesk.
Round Robin

Round Robin is de eenvoudigste vorm van het automatisch toewijzen van tickets. Het verdeelt tickets/klachten gelijkmatig over al je agents op basis van het limiet dat je instelt. Met een minimale tussenkomst zorgt Round Robin ervoor dat geen enkel ticket niet wordt toegewezen. Ook zorgt de Round Robin regel ervoor dat de werkdruk van je agents in Zoho Desk in balans is. Dat wil zeggen, dat Tickets / Klachten eerst worden toegewezen aan de minst belaste agent.
Service Level Agreement (SLA)

Een Service Level Agreement, of SLA, is de servicestandaard die je hebt afgesproken om aan je klanten te leveren. De serviceovereenkomst geeft de responstijden en de oplostijden weer die door je medewerkers worden aangeboden. Meestal bevat een SLA de uitvoeringscriteria en een reeks vooraf bepaalde voorwaarden of doelstellingen. Terwijl de uitvoeringscriteria bepalen wanneer een SLA moet worden geactiveerd, bevat het doel de acties die zullen worden uitgevoerd op de trigger. Je kunt acties configureren zoals reactietijd, oplostijd, het sturen van escalaties, het opnieuw toewijzen van Tickets/Klachten en het bijwerken van de prioriteit.                                                                                                   


Om te beginnen kunt je met Zoho Desk twee modellen van service level agreements volgen:

 • Je kunt SLA's maken voor individuele accounts in Zoho Desk

 • Je kunt een aantal SLA's maken (zoals Standard Support en Priority Support etc.) en deze delen over meerdere accounts.Notificatie regels/Triggers beheren in Zoho Desk

Zoho Desk biedt een standaardset meldingsregels die kunnen worden gebruikt om je klanten en agents te notificeren. Je kunt deze regels indien nodig activeren of deactiveren. Ook kunnen meldingen via e-mail of SMS worden verzonden.
Je kunt de vooraf opgestelde e-mail en SMS sjablonen voor de meldingen in Zoho Desk aanpassen.
Heeft dit jou ook een beter beeld gegeven van het inzetten van Zoho Desk in combinatie met Zoho Forms? We lezen het graag in de opmerkingen hieronder.

 

Met vriendelijke groet,

 


  • Sticky Posts

  • Doe mee aan de Zoho Desk Meetup op 7 maart in Antwerpen

   Beste Community leden, Wij nodigen jullie graag uit voor de Community Meetup van Zoho Desk! Op 7 maart komen we bij elkaar in Antwerpen, samen met een klant en de Zoho Experts van Brainsolutions. Onze experts zullen een live demo presenteren en jouw vragen
  • Doe mee aan de Zoho Desk Meetup op 16 Februari in Utrecht

   Beste Community leden, Wij nodigen jullie graag uit voor de Community Meetup voor Zoho Desk! Op 16 februari komen we bij elkaar in Utrecht, samen met Fleetkennis en de Zoho Expert van Mobile XL. Onze experts zullen een live demo presenteren en jouw vragen
  • Wat is er nieuw in Zoho Desk 2023

   Beste Community leden, Hoeveel je ook van je klanten en je werk houdt, als klantenservice medewerker zul je zeker een aantal zware dagen tegenkomen. We hebben het dan over de dagen dat je een paar keer op de snooze-knop drukt, koffie morst op je favoriete
  • Tips & Tricks #10 Automatiseren met Zoho Desk Deel 2

   In deel 1 van het automatiseren met Zoho Desk las je een use case over een probleem in een appartementencomplex en hoe dit door gebruik te maken van Zoho Forms en Zoho Desk kan worden opgelost. In deel 2 lees je meer over het integreren van Zoho Forms
  • Tips & Tricks #09 Automatiseren met Zoho Desk Deel 1

   Beste Community leden, Zoals jullie weten hebben we in Nederland een woningtekort. Een oplossing hiervoor is de hoogbouw. Echter, om de de hoogte in te gaan moet er ook voor de juiste faciliteiten in flats worden gezorgd. Problemen kunnen we allemaal