Wat is er nieuw in Zoho Desk 2023

Wat is er nieuw in Zoho Desk 2023Beste Community leden,

Hoeveel je ook van je klanten en je werk houdt, als klantenservice medewerker zul je zeker een aantal zware dagen tegenkomen. We hebben het dan over de dagen dat je een paar keer op de snooze-knop drukt, koffie morst op je favoriete shirt en op je werk inlogt om een stapel ongeopende support tickets in je wachtrij te vinden. Het is logisch dat je naast goede ook slechte dagen hebt. Soms, tijdens die sombere klantenservice diensten, is "Dank u voor uw hulp" wat je op de been houdt. 

Klantenservice medewerkers spelen zo'n belangrijke rol in de tevredenheid van de klant dat sommige bedrijven de rol hebben geherdefinieerd tot "customer happiness agent". Als agent speel je een directe rol om ervoor te zorgen dat klanten een geweldige ervaring hebben met je bedrijf. En bij Zoho Desk hebben we het onze missie gemaakt om jou - als "geluksbrenger" - de klant tevreden te houden!

Sinds het begin staat tevredenheid (zowel van jou als van je klanten) centraal bij alles wat we bij Zoho Desk doen. Immers, een tevreden werknemer zorgt voor meer tevreden klanten en uiteindelijk voor een gezonder bedrijf.

De nieuwe Zoho Desk release versterkt de omnichannel communicatie, customer self-service en agent experience. Lees verder voor meer informatie over alles waar we mee bezig zijn geweest.

Instant messaging 
We zijn verheugd om een nieuwe manier van interactie met je klanten in Zoho Desk te onthullen. Met het Instant Messaging (IM) platform voor Zoho Desk kunnen klanten je bedrijf bereiken via WhatsApp, Telegram, LINE en WeChat. Aangezien de meeste van je klanten deze platforms al gebruiken voor communicatie, is het alleen maar logisch om ze daar te helpen. We hebben alle tools die je al kent gecombineerd met onze uitgebreide IM-module, samen met enkele nieuwe functies die zijn ontworpen om de productiviteit te maximaliseren.Zoho Desk geeft je een melding in realtime voor inkomende chats, zodat je gemakkelijk contact kunt leggen met klanten vanuit de interface die je al gebruikt. Daarbij kun je nu:

 • Klantcontact, ticket informatie, cross-channel gespreksgeschiedenis en bijlage gegevens binnen het chatvenster van de klant volgen voor directe context.
 • Kennisbank artikelen openen en toevoegen vanuit het invoergedeelte, vooraf opgestelde antwoorden gebruiken voor snelle oplossingen en emoji's toevoegen voor extra personalisering. 
 • Neem deel aan meerdere chats tegelijk in verschillende kanalen zonder van tabblad te hoeven wisselen.
 • Wijs gesprekken toe aan je teamgenoten.
 • Converteer gesprekken in tickets om ze gemakkelijk te kunnen volgen tot ze zijn opgelost.
Hoe zit het met automatisering? Je hebt het! Automatisering, zoals workflows, Blueprints, toewijzingsregels en SLA's, en meer die mogelijk zijn voor tickets aangemaakt vanuit andere kanalen zijn mogelijk voor tickets aangemaakt vanuit je instant messaging kanalen. Je kunt ook automatische reacties instellen voor de tijden dat je afwezig bent of je klanten op oneven uren berichten sturen. 

Je kunt het voor klanten gemakkelijk maken om contact met je op te nemen door QR-codes te installeren bij fysieke verkooppunten of door onze eenvoudig te implementeren knop Bericht ons op je website te embedden. Ze kunnen je zelfs bereiken via direct zakelijk zoeken op het IM-platform zoals Telegram.

Guided Conversations (GC)
We zijn erg enthousiast over de introductie van Guided Conversations (GC), het resultaat van de inzet van ons productteam om je de beste zelfbedieningsopties te bieden.
Als klantenservice professional weet je dat de meeste vragen geen eenvoudige antwoorden hebben. Ze vereisen vaak vervolgvragen en veel context voordat er een oplossing komt. Daar komt GC om de hoek kijken. Het is een proactief, low-code, self-service platform dat het pad naar antwoorden voor complexe vragen van je klanten vereenvoudigt. Kies uit een reeks vooraf gedefinieerde vervolgvragen of antwoorden om een GC-flow te creëren die klanten systematisch naar de best mogelijke oplossingen leidt. Je kunt GC bouwen met functionaliteiten die specifiek zijn voor je publiek. Bovendien kun je op elk moment tijdens het gesprek je klanten doorverwijzen naar menselijke interactie, en dan zo nodig terugschakelen.

Guided Conversations kunnen worden gebruikt in verschillende situaties, zoals bij het boeken, bestellen, terugvragen of het verzamelen van informatie voor creditcard verwerking of verzekeringen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hier zie je hoe we Guided Conversations hebben gebruikt voor Zoholics, ons jaarlijkse gebruikersconferentie.Drag-and-drop bouwer
Bouw je GC-flow met behulp van een reeks reactieformaten of -blokken, zoals tekst, afbeeldingen, valuta, datum en tijd, schuifregelaar, keuze, overslaan en opnieuw beginnen. Om een GC-flow te bouwen, sleep je gewoon blokken, voeg je variabelen of dynamische plaatshouders toe en verbind je paden om de volgorde van gebeurtenissen te bepalen, afhankelijk van de keuze van een gebruiker in elke engagement fase.

Webhooks voor naadloze integratie
Door Webhook-blokken te configureren, kun je je conversatiestroom zo samenstellen dat er interactie is met Zoho Desk-processen, andere Zoho-services of applicaties van derden. Als de gebruiker bijvoorbeeld al je contactpersoon is, haalt het Webhook-blok zijn informatie rechtstreeks op uit uw CRM, in plaats van hem te vragen deze elke keer te verstrekken. 
Integreer GC overal waar klanten toegang hebben.

Bekijk en implementeer je uiteindelijke flow door deze te koppelen aan uw ASAP helpcentrum op je website, landingspagina's en mobiele apps.

We kunnen niet wachten om de unieke flows te zien die je maakt met Zoho Desk's Guided Conversations!

Verbeterde ervaring
Misschien heb je de Try New Version-optie in Zoho Desk al opgemerkt en zelfs onze vernieuwde gebruikersinterface (UI) geprobeerd, die we eerder dit jaar hebben geïntroduceerd. Dit is onderdeel van onze inspanningen om Zoho Desk logischer en visueel aantrekkelijker te maken om je de beste werkervaring te geven - omdat we weten dat een ingewikkelde helpdesk ervoor kan zorgen dat acht uur aanvoelt als 20 uur.Wat is er veranderd?

Betere UI, meer context en eenvoudigere navigatie 
Wij geloven dat goed ontworpen software weinig tot geen instructies nodig heeft. Daarom hebben we de gebruikersinterface aantrekkelijker, samenhangender en begrijpelijker gemaakt. Die presenteert gegevens beter, geeft meer context en is gemakkelijker te navigeren. 
Het belang van snelle toegang tot relevante informatie voor klantenservice teams kan niet genoeg worden benadrukt. We hebben onze UI geoptimaliseerd en het navigeren door verschillende schermen om de juiste informatie te vinden eenvoudiger gemaakt. We hebben ook enkele schermen een make-over gegeven om je een holistisch beeld te geven van je klanten en tickets op één enkele interface. Weet je nog hoe graag we je context geven? Bekijk onze nieuwe look in:
 • Laatste Hoofdkwartier weergave met een verfijnde gegevensindeling en vernieuwde algemene look.

 • Gedetailleerde ticketweergave met kleurgecodeerde threads voor eenvoudigere navigatie tussen gesprekken en opmerkingen. 
 • Gedetailleerde Contactweergave met knoppen voor snel toevoegen, een sectie Wachtende tickets en een overzicht van Ticketinzichten.

 • Ticket Queue View met drop-down statusopties, zodat je snel updates kunt geven zonder Ticket Detail View te openen.

 • Een nieuwe optie markeren als gelezen/ongelezen in de ticket lijstweergave, en een geconsolideerde vervolgkeuzelijst Werkmodi in de hele module Tickets.

 • Oneindig scrollen voor snellere ticket verkenning en navigatieknoppen om snel naar de bovenkant of onderkant van de pagina te gaan. 
Nieuwe personaliseringsopties voor gebruikers
Personalisatie is zo'n gewoon onderdeel van ons dagelijks leven geworden dat we het in de meeste van onze productinteracties verwachten. 
In Zoho Desk kun je al lay-outs, velden, rollen, sjablonen en je helpcentrum aanpassen. Nu kun je ook het uiterlijk van je portaal aanpassen, zodat je je meer verbonden voelt met je helpdesk. Dit is wat er nieuw is:
 • Dark mode/nachtmodus voor een comfortabele kijk- en leeservaring bij weinig licht.

 • Nieuwe thema's voor het bekijken van Desk in je favoriete kleur, of in kleuren die jouw merk vertegenwoordigen.

 • Display lay-outs waarmee je kunt kiezen hoe je inhoud aan je wordt gepresenteerd.

 • Nieuwe lettertypes en -groottes zodat je tekst precies overeenkomt met je voorkeuren. 

Toegankelijkheidscontroles
Het is altijd onze missie geweest om alle gebruikers toegang te geven tot onze producten, en met onze nieuwe toegankelijkheidscontroles komen we een stapje dichterbij. We hebben meerdere knoppen toegevoegd ter ondersteuning van je gezichtsvermogen, fysieke en motorische behoeften en leerbehoeften. 


 • Highlight Critical Information toont belangrijke informatie, zoals ticket ID, ticket eigenaar en contactgegevens in een opvallende kleur.

 • Onderstreep Links verhoogt de zichtbaarheid van klikbare links.

 • Benadruk Focusgebied voegt een rand toe rond je focusgebied om de omvang en klikbaarheid aan te geven.

 • Animatie regeling optimaliseert animaties en overgangen in je helpdesk.

 • Leesmasker elimineert afleiding door tekst te maskeren die je momenteel niet leest.

 • Met Zoomniveau kun je in- en uitzoomen tot de pagina gemakkelijk te bekijken is.
 • Toon lettergrootte past de lettergrootte aan tot de pagina goed leesbaar is.
Met alle nieuwe functies in de Zoho Desk 2022 editie hebben bedrijven nu meer mogelijkheden om te zorgen voor tevreden medewerkers en tevreden klanten.

We horen graag wat je van de nieuw toegevoegde functies vindt! Deel je feedback in onze comments of op social media. 

  Zoho Developer Community


               Zoho Desk Resources

               • Desk Community Learning Series


               • Digest


               • Functions


               • Meetups


               • Kbase


               • Resources


               • Glossary


               • Desk Marketplace


               • MVP Corner


               • Word of the Day                 Zoho Marketing Automation
                     • Sticky Posts

                     • Doe mee aan de Zoho Desk Meetup op 7 maart in Antwerpen

                      Beste Community leden, Wij nodigen jullie graag uit voor de Community Meetup van Zoho Desk! Op 7 maart komen we bij elkaar in Antwerpen, samen met een klant en de Zoho Experts van Brainsolutions. Onze experts zullen een live demo presenteren en jouw vragen
                     • Doe mee aan de Zoho Desk Meetup op 16 Februari in Utrecht

                      Beste Community leden, Wij nodigen jullie graag uit voor de Community Meetup voor Zoho Desk! Op 16 februari komen we bij elkaar in Utrecht, samen met Fleetkennis en de Zoho Expert van Mobile XL. Onze experts zullen een live demo presenteren en jouw vragen
                     • Wat is er nieuw in Zoho Desk 2023

                      Beste Community leden, Hoeveel je ook van je klanten en je werk houdt, als klantenservice medewerker zul je zeker een aantal zware dagen tegenkomen. We hebben het dan over de dagen dat je een paar keer op de snooze-knop drukt, koffie morst op je favoriete
                     • Tips & Tricks #10 Automatiseren met Zoho Desk Deel 2

                      In deel 1 van het automatiseren met Zoho Desk las je een use case over een probleem in een appartementencomplex en hoe dit door gebruik te maken van Zoho Forms en Zoho Desk kan worden opgelost. In deel 2 lees je meer over het integreren van Zoho Forms
                     • Tips & Tricks #09 Automatiseren met Zoho Desk Deel 1

                      Beste Community leden, Zoals jullie weten hebben we in Nederland een woningtekort. Een oplossing hiervoor is de hoogbouw. Echter, om de de hoogte in te gaan moet er ook voor de juiste faciliteiten in flats worden gezorgd. Problemen kunnen we allemaal


                     Manage your brands on social media                        Zoho TeamInbox Resources

                         Zoho DataPrep Resources                          Zoho CRM Plus Resources

                           Zoho Books Resources


                            Zoho Subscriptions Resources

                             Zoho Projects Resources


                              Zoho Sprints Resources


                               Qntrl Resources


                                Zoho Creator Resources


                                 Zoho WorkDrive Resources                                  Zoho Campaigns Resources

                                   Zoho CRM Resources

                                   • CRM Community Learning Series

                                    CRM Community Learning Series


                                   • Tips

                                    Tips

                                   • Functions

                                    Functions

                                   • Meetups

                                    Meetups

                                   • Kbase

                                    Kbase

                                   • Resources

                                    Resources

                                   • Digest

                                    Digest

                                   • CRM Marketplace

                                    CRM Marketplace

                                   • MVP Corner

                                    MVP Corner

                                   

                                   
                                     Design. Discuss. Deliver.

                                     Create visually engaging stories with Zoho Show.

                                     Get Started Now